mandag 18. august 2014

Lykkelige meg.
I dag var det kjøligere inne enn vanlig da jeg sto opp. Og ute viste det under ti. Så nå er det på med varmekablene på badet igjen. De har vært slått av i sommer. Ei krone her og ei krone der.

I går kveld var vi og besøkte min eldste datter og barnebarnet, og det ble veldig koselig. Bildet viser bonusdatteren min sammen med den nyfødte. Selv satt jeg også og holdt den lille en stund, men det var det ingen som tok bilde av. Det var kanskje like greit. En kan si mye om meg, men det fotogene er kanskje ikke en av tingene det bør ropes høyest om.

Da jeg kom hjem fra besøket hos datteren min, lagde jeg meg noe lettvint indiskinspirert. Og det smakte faktisk så godt at jeg ble nesten salig av lykke, så her får du en link til oppskriften. En kan sikkert tilsette noe hot også, for eksempel Chilipasta eller Garam masala. Det gjør jeg nok neste gang, og i hvert fall om jeg skal servere kjæresten også. For hun liker mat som er virkelig hot. Denne gangen fulgte jeg oppskriften, og det var ganske mildt, men det kan jeg leve med. Heldigvis lagde jeg nok til fire dager. De tre resterende porsjonene fryste jeg, for i dag skal jeg lage Torsk i Karry. Og jeg gleder meg til det også. Ahhh, hjemmelaget mat er godt. Mens jeg hadde lungebetennelse var det ingenting som smakte. Ikke en gang sjokolade, hallo! Men nå smaker det igjen. Spesielt om natten. Lykkelige meg.

I dag startet skolene opp etter ferien, og bonusdatter måtte møte, selv om det er streik. Hvis ikke kunne hun miste plassen. Bonussønnen slapp. Mens min yngste datter er i full gang ved universitetet i Kristiansand, og kjæresten min akkurat nå sitter på en forelesning ved universitet her i Bergen. I det store utlandet har de visst også startet opp. Og ei jente ble sendt hjem for at håret var for rødt. Ikke verst. Idioti ser ikke ut til å ha en ende. Her i landet ville dette neppe skjedd, men at det finnes maktstrukturer som tar seg selv litt vel høytidelig her også, er noe Lammelåret har tittet nærmere på i bloggen sin.

Utover dette har jeg ikke så mye på hjertet i dag. Jeg hadde noe helt fantastisk klokt å skrive på beddingen da jeg sto opp, men har glemt hva det var. Sånn er det med tanker, de er lett å glemme. Med kroppen er det ofte annerledes. Lungebetennelsen er som sagt over, men heldigvis fikk jeg en kraftig kink i ryggen for to dager siden, så nå halter jeg i vinkel og knasker smertestillende. Det er godt ting ikke blir altfor bra helt plutselig, det er fort gjort å bli bortskjemt. Men nå skal jeg ha meg en kaffe til, såpass får jeg tåle.

Ha en fin dag.

Bjørn

Dagens link: Playing for change
2 kommentarer:

 1. Lykkelige du :) Det hinker i vinkel, men det er mye bedre enn å ligge i water.
  Maktstrukturer skal man se opp for.
  Ha en fortreffelig ettermiddag og kveld :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jepp, hinke er bedre enn å ligge flat. Så det er mye en kan se noe positivt i, om en er innstilt på det. Likevel, det er ikke alltid en klarer å finne det positive, men ofte handler det om vinkler å se det fra.

   Ha en fin kveld.:)

   Bjørn

   Slett