Det er søndag, og overskyet. I motsetning til lørdagen, i
går, som var en nydelig dag med blå himmel og sol og sol og sol. Nå er det bare
varmt. I hvert fall inne. 24,7 da jeg sto opp. Og det gjorde jeg klokken 7, som
er altfor tidlig. Det var for varmt til å sove videre. Så nå sitter jeg her, i
boksern, og skriver blogg. For noe skal en jo gjøre når en sitter i bokser.
Fredag var kjæresten og jeg ute og spiste. Da hadde jeg bukse på, og vi spiste Ytrefilet av okse med peppersaus, indrefilet av svin med med bearnaise, salat og stekte, friske grønnsaker, brød og fløtegratinerte poteter med bacon. Bildet viser kun et utsnitt av maten, siden jeg glemte å ta bilde før jeg hadde begynt å hugge innpå.
Det er ikke så ofte vi er ute og spiser. Så når det skjer blir det et
koselig avbrekk i rutinene, og jeg har egentlig alltid bukse på ved slike anledninger. Såpass må jeg kunne yte, synes jeg. Litt stas må en gjør på ting for å skille det fra det hverdagslige. På bildet ser det det helt tomt ut i lokalene, men
det er en illusjon. For folk kom og gikk. Mange satt også ute og spiste. Den
løsningen valgte vi bort, siden en må forholde seg til røykere om en velger den
muligheten. Røyk i fjeset setter ingen spiss på maten, synes jeg.
På min egen altan blir det lite røykplager, selv om det kan
sige litt fra noen naboer i blant. Uten at jeg lager noe problem ut av det. På det
øverste bildet ser du meg selv på solsengen i går, med en boks øl i handa. Ikke
det verste en kan ha i handa det. Bildet er ellers kanskje ikke det mest glamorøse bilde av meg selv, men det finnes grenser for hvor
selvhøytidelig en skal være, så skitt au.
Dette var altså i går, og det ble med den ene
ølen. Som smakte utmerket. I det hele tatt var det deilig med både solseng og
en øl og sol og det å være meg. Og litt farge fikk jeg også. Mens til middag lagde jeg meg
marinerte ribbeskiver. I ovnen. Ikke på grill. De smakte uansett godt. Og jeg
spiste dem uten tilbehør. Det vil si jeg fråtsa, mmm.
I dag skal jeg lage hønsefrikasse. Hos kjæresten. Jeg kjøpte ei tre kilos høne før helgen, som
nå tines. Senere koker jeg den i et par, tre timer, og rører sammen resten av
ingrediensene. Jeg regner med at det kommer til å smake. Hjemmelaget mat gjør
ofte det. I hvert fall smaker det noe mer enn bare salt og kunstige
tilsetningsstoffer. Ofte koster det ikke så mye arbeide å få til noe heller. Hønsefrikasse,
for eksempel, gjør jo mye seg selv. Høna står nå der og koker, mens vi kan se
en serie på tv eller gjøre noe annet i mens. Og resten er fort gjort. Selv om
alt er relativt. Å sprette en chipspose eller varme noe Fjordlands i mikroen, går jo alltids kjappere enn å
pille kjøttet av ei høne og kutte litt grønnsaker. Men gleden ved å spise det
en varmer i mikroen er kanskje ikke helt det samme selv om det går kjapt. Det
er noe med det å ha gjort ting fra bunnen av selv, som en ikke skal nedvurdere.
Når jeg leser det jeg har skrevet fram til nå, virker det på
meg selv nesten som at det er skrevet av en helt vanlig mann. Men det er jeg ikke. Det
vet både du og jeg. Det er ingenting vanlig med meg, selv om jeg heller ikke er så fryktelig uvanlig. Det jeg likevel og udiskutabelt er, er en uføretrygdet kunstner og mann med noen utfordringer
i livet, og ofte skriver jeg en del om det. Det er det som er utgangspunktet for Vannlandet. Å være litt åpen og bryte litt tabuer. Taushet er ingen løsning. Men jeg tenker at det er viktig å skive om det dagligdagse også, det jevne og kanskje det positive, for å
vise at et liv med utfordringer også er et liv, og at ting går i bølger for oss
alle. Jeg, for eksempel, har gode perioder, slik jeg har en nå, men også
dårlige perioder med mye lungeproblemer og angst og depresjoner. Dette kommer
og går. Så vi som har det på denne måten, får gjøre det beste ut av det når vi
kan, tenker jeg. Og kanskje dele med andre også de gode tingene. Ikke bare
dritten. Det er tross alt nok av folk som deler tårer og tenners gnissel på
nett. Så det blir nok uansett ikke mangel på den slags, bare fordi jeg velger å
si noe om de gode sidene i livet mitt når de dukker opp. Og du, som kanskje
måtte slite litt selv i blant, og kanskje til og med sitter i mørket akkurat nå, kan kanskje ha
bedre av å lese at ting er mulig, enn å lese om alt det umulige.
Og se, da ble det et lite blogginnlegg i dag også. Som det
mye har gjort i det siste, handlet det litt om mat. For mat er godt, og god og sunn mat i passelige mengder er viktig. Spesielt
når en selv har det bra, føler jeg. For når en har det dårlig, ender det å spise gjerne opp med kun å få i seg noe. Så da blir det ofte møkkamat.
Lette kalorier. I mangel av annen trøst. Chips og sjokolade og saker i den
leia. Og det er jeg lei a’. Så når jeg har det bra, forsøker jeg også å gjøre
noe bra, som en investering jeg kan nyttiggjøre meg av når ting går skeivt
igjen. Ete sunt og få meg litt trim. Sånne ting. Det er ikke så mye som skal
til før en kan få fylt opp tanken litt. Slik at en kanskje ikke går helt ned i kjellern
så fort en snubler i den minste lille stein, men har noe å støtte seg på. Litt fysisk
og mental opplagsnæring. Nesten som pukkelen til en kamel. Og med det lille
bildet runder jeg av for nå.
Ha en fin dag.
Bjørn
Dagens link:
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar