torsdag 29. juni 2017

Horehus eller akvariefisk - hmm?

Alt har sin begynnelse og alt har sin slutt. Og på mandag har slutten på akvariehobbyen kommet til veis ende her i mitt lille rede. Etter over ti år er det kroken på døra. Fiskene blir levert til en zoobutikk, og noen dager etter det igjen går akvariene antagelig rake veien til dynga. Det eneste karet jeg beholder en stund til, er et lite førtiliters kar med røde og hvite biereker. Du kan se det på bildet som ligger øverst. Hvorfor jeg beholder det, er jeg litt usikker på, men det handler nok om å utsette ting. Eller å få en myk overgang. Så etter hvert forsvinner nok den lille balja med reker også.Det blir rart når akvariene forsvinner. Selv om det har vært en prosess som har gått over tid. For noen år siden hadde kjæresten og jeg fjorten kar til sammen. Nå har jeg kun to store pluss rekekaret tilbake, mens hun ikke har noen i det hele tatt. Men alt har sin tid, og tiden da vi var som mest opptatt av hobbyen var fin. Det var noe å ha felles. Og det skal en ikke kimse av.

Hva jeg skal gjøre med gulvplassen som blir frigjort nå, vet jeg ikke helt enda. Men antagelig blir det en sovesofa på kontoret hvor det aller største karet nå står, og et skap eller en reolgreie av en eller annen sort på stua, hvor det andre står. Så det blir nok bra, etter hvert. Selv om det føles rart akkurat nå, og selv om jeg nok kommer til å savne selskapet det tross alt har vært i fiskene mine. Framover blir det stort sett kun tv-skjermen som vil skape bevegelse her. Utenom meg selv da, innimellom. Og kanskje et lite besøk i ny og ne.Selv om akvariehobbyen går slutten i møte nå, så er det jo også begynnelsen på noe nytt. Et nytt kapittel i mitt liv. Kanskje ikke den viktigste overgangen, men likevel til å merke. Og jeg tenker at jeg skal bruke anledningen til å gi kåken noen malingsstrøk. Piffe opp miljøet litt med noen nye farger. Kan jo bli spennende det. Og jeg har tenkt på det en stund. Har jo sett på Tid for hjem, hallo! Så nå lurer jeg på litt grønnaktig på ene veggen. Eller noe over mot rød plomme. Og det frister litt med matt kalkfarge. Resten av veggene får få lov til å være hvite, eller i hvert fall tilnærme hvite. Det spørs hvor mye arbeid jeg gidder å ta på meg. Alt må uansett ikke tas med en gang. Jeg er jo ung og har livet foran meg.

En annen ting jeg har lyst på, er ei ny lampe. Og en fargerik stol. Og over en tid nå, har jeg samlet litt inspirasjon på Pinterest.  Det kan du se her. Akkurat slik som det ser ut på bildene ender jeg nok ikke opp med, det har jeg ikke penger til. Men det er greit å ha en retning å forholde seg til, og så skape seg sitt eget ut i fra den, i stedet for at alt bare blir helt tilfeldig.

Tidligere drømte jeg ofte om rene og klare linjer. Slik som i Funkishus. Men i det siste har jeg fått mer og mer sansen for farger og mangfold. Litt over mot det bohemaktige, om en kan kalle det det. Samtidig liker jeg Raw Art/ Outsider Art, som passer inn i et slikt miljø, synes jeg. Selv om en jeg snakket med om tankene mine, sa at det jeg skildret minnet mest om et horehus. Nå har jeg aldri vært på horehus, men jeg har jo sett ting på tv, så jeg forstår tanken. En annen jeg snakket med om ideene mine, fikk assosiasjoner til tv-serien Carnivàle. Og også den kan jeg forstå.  Har du ikke sett serien, så anbefaler jeg deg å ta en titt. Du kan jo starte med den lille videoen under dagens blogg.

Sånn, da har jeg vel fått skrevet nok for i dag. Det ble lite om angst og depresjoner og den slags denne gangen, men livet er jo gjerne større enn de greiene der. Heldigvis, kan en kanskje si.

Ha en fin dag.

Bjørn

Dagens link:
2 kommentarer:

 1. Som du skriver, "alt har sin tid". Ny tid. Nyt overgangen.
  Fredagskveld.

  SvarSlett
 2. Jeg nyter det jeg kan, og forsøker å ikke grave meg ned i det som ikke er fullt så nytbart. Og det håper jeg du også klarer, Annemor.:)

  Akkurat nå er det strålende sol i Bergen, og jeg har funnet fram solsenga. Gjø'kke vondt det.:)

  Bjørn

  SvarSlett