lørdag 5. januar 2019

Hjerneorgasme, penger og god mat.




Det er mye en kan lese om på nett. Og selv bruker jeg en del timer foran skjermen i løpet av ei uke. Mesteparten av det jeg går inn på er rutinemessig preget. Som nyheter, Facebook også videre. Noe av det jeg finner er trist, noe er morsomt, mye er kjedelig. Også har vi det som ligger bak betalingsmurer, som jeg aldri får se, om jeg ikke finner det et annet sted uten mur.

Da jeg gikk gjennom de tilgjengelige nyhetene i dag, dukket det opp en artikkel, som forteller at Høyesterett  ga NAV medhold til å nekte ei dame sykepenger. Selv om det fantes en lege som hadde sykemeldt henne. I tillegg må dama betale av egen lomme  alle omkostningene ved å gå til retten, en løsning som i mitt hode kan lede til at rettssaker blir en greie for de velbeslåtte, og ikke for de svake i samfunnet. Slik skapes nok et voksende skille mellom de som har, og de som ikke har. 

Nå er det lett å tenke at NAV er ute å kjøre rent mellommenneskelig for tiden. En leser stadig om folk som mister det de har å leve av. Men egentlig er det vel regjeringen og de som styrer som er synderne. Slik jeg ser det er NAV kun et redskap. Et redskap uten følelser. Som ei sleiv, eller et gevær. Så, synes du regjeringen gjør ting du ikke liker med redskapene sine (les: rævkjører folk), stem på noen andre. Vanskeligere er ikke. Men vil du være hip og føle at du menger deg med fiffen, så stem i hvert fall ikke Frp. For kun 1 prosent av eliten stemmer på den gjengen. 



En annen ting som fanget blikket mitt i dag, var ordet hjerneorgasme. WTF, tenkte jeg, og klikket på åtet, uten at det ledet til verken den ene eller andre formen for orgasme. Greia viste mennesker som spiste, og «orgasmen» skulle visst være en reaksjon på spiselydene. Sjøl har jeg aldri koblet slafsing til annen nytelse enn smak, men dette har visst blitt en stor greie på youtube. Det nevnes ingenting om at de som spiser, ser ut til å være unge, vakre jenter. Hvordan verden ville reagert om jeg filmet meg selv spise ei gulrot og la det ut på nett, er jeg derfor usikker på. Om dette i tillegg kunne være en jobb for småfolk NAV og regjering har tatt penger fra, skaper også litt usikkerhet i meg, kjenner jeg. For du må jo ha råd til både internettilgang og noe å spise, i tillegg til altså å være ung og vakker, ha rosa lipglos, og kanskje komme fra Asia.

Det ligger mange klikkåter og forsøker å friste deg i avisene. De fleste er bak en betalingsmur, og de lokker gjerne med sex (helst tantrisk eller «frekk»), alternativt handler det ofte om slanking, helse, potensproblemer eller hva du bør se etter i en partner av positive eller negative saker. Men det meste av det du måtte få vite bak betalingsmuren er selvfølgeligheter. Klikkåtene ønsker ikke å gi deg opplysning, de ønsker å få deg til å betale. Så er du ute etter å vite noe av det de frister med, så søk andre steder på nettet. Det er ikke klikkåtet som redder ekteskapet ditt eller gir deg et bedre sexliv. Det er du, og du må nok legge litt mer energi i det enn å i pur kjedsomhet klikke på musa i ny og ne.



I dag er det lørdag, og jeg skal lage Mac & cheese. Ikke mye å skrive blogg om kanskje, men jeg er lei julemat og stekt svinefett nå. Etter seks ribbestykker og seks medisterkaker uten tilbehør som kveldsmat i går, kjente jeg at begeret er fullt. Så litt enkel hverdagsmat av den vomfyllende sorten, får få være overgang til det jeg håper blir et sunt år, etter hvert. Det er mye mat jeg har lyst til å lage. Fra asiatisk søt og klissete ribbe, til Ramen. For jo, det er asiatisk som er spennende for tiden, synes jeg, selv om en kjøttkakemiddag selvfølget kan være godt innimellom.

Det siste jeg vil skrive noe om i dag er nok for spesielt interesserte, men under her kommer ei liste over ting jeg har lyst til å lage nå på nyåret, med linker til oppskriftene. Noe av det har jeg allerede smakt tidligere, men mye er også nytt for meg. Vil du at jeg skal filme meg selv mens jeg spiser, får du heller gi et ord. Ikke at det vil lede til at jeg gjør det, men det er jo lov å prøve seg.

Gong bao







Sånn. Det var det jeg hadde på hjertet denne gangen. Håper dagene er levelige for deg nå på nyåret, og at du har håp i livet ditt. 

Bildene er fra tidligere måltider jeg har laget, de legges dog ut uten medfølgende lyd. Så noen orgasme for du neppe av å se på dem.

Ha likevel en fin dag.

Bjørn

Dagens link:







2 kommentarer:

  1. Klikkåtene er rare, ikke særlig fristende heller, egentlig. Men verden vil bedras og så bortetter.
    Ikke ferdig med julemat riktig ennå. Datter som feiret julen i Barcelona spurte pent om pinnekjøtt, så pinnekjøtt blir det i morgen. Når ligger det bare i vann. Og så må jeg innrømme t jeg nok tåler en lutefisktallerken til. Bare ikke akkurat nå.
    God helg Bjørn ❤

    SvarSlett
    Svar
    1. Så kjekt at du serverer datteren din pinnekjøtt. Det er fint å kunne gjøre noe for barna sine, selv om de er voksne.:) Lutefisk har jeg ikke spist siden barn, og da likte jeg det ikke. Kanskje på tide å prøve igjen.:)

      Ha en fin helg, Annemor.:)

      Slett