torsdag 19. juli 2018

En får nyte når en kan.




Det er ferietid. Dvs nesten. Litt. Og lite bloggskriving. Jeg jobber kun delvis på atelieret denne uken, for å få ferdig noe porselensgreier jeg holder på med. Det å jobbe med leire medfører jo prosesser som en ikke kan skippe uten videre. Det vil i såfall straffe seg. Men fra neste uka av, da er det full ferie. Er planen. Men vi får nå se. Kanskje jeg deler den i to - ferien. Det er jo ikke alltid like spennende å ikke ha noe å gjøre i flere uker. 



I helgen dro kjæresten og jeg en tur til østlandet for å besøke familien min. Og det var kjekt. Det gjorde ikke vondt at jeg nettopp hadde fått ny bil heller. Og i hvert fall ikke at bensinforbruket viste å holde seg på 0,44 liter pr. mil. Det må en kunne si er bra, for en bensinbil. Selv om vi snakker langkjøring.



Denne og neste uke er kjæresten og jeg uten unger. Det gir oss mulighet til å leke litt med mat vi ikke alltid spiser til hverdags, og få fylt opp våre respektive frysere litt. Så forrige dagen lagde jeg Phat thai til oss, det er kylling og risnudler. I går lagde jeg Khao pad, som er stekt ris med reker, servert med en rimelig spiss saus. I dag blir det derimot kun en stor porsjon med pølser i brun saus. Vi fikk takk i et par titals røkte pølser på dårlig dato og til halv pris, og vi vil vel få nok til 12 til 15 porsjoner vi kan fryse ned, inklusive grønnsaker og poteter. Ikke så spennende, kanskje, men matauke for travlere tider. Det stopper uansett ikke der. Det blir mye matlaging framover. Og i morgen skal jeg lage Chop Suey, den har jeg laget før, og den var skikkelig god. Minst like god som på kinarestaurant. Så nå drar jeg til og lager et titalls porsjoner av den. Hva jeg skal lage utover i neste uke, vet jeg ikke enda, men noe asiatisk blir det nok ganske sikkert innimellom. Kanskje noe szechuan, dvs hot kinamat. Har lenge hatt lyst til å forsøke meg på det. Jeg har også planer om en oksehalesuppe fra Thailand, om jeg får tak i oksehaler. Retter en ikke har spist før er gøy både å lage og smake på. 

Utover dette er det ikke så mye jeg har på hjertet akkurat nå. Ingen livskriser i horisonten som må adresseres, angsten oppfører seg pent, svarte tanker har visst tatt seg ferie de også, og benskjørheten jeg ble testet for tidligere i sommer, viste seg å ikke være altfor ille. Det kom brev med den endelige dommen i dag, og skiten ligger i grenseland. Det betyr at jeg må begynne med noe kalktablett/kalsium greier tilsatt b3-vitaminer, som kanskje vil gi noen bivirkninger, men det får stå sin prøve. Det skal ikke få ødelegge livsgleden det. I det hele tatt er livet ganske greit for tiden, små glimt av lykke popper opp nesten hver dag, og sånt er til å leve med. En får nyte det en kan, når en kan, sa han, smått eplekjekk og i sommermodus.

Ha en fin dag.

Bjørn

Dagens link:












Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar