mandag 26. mars 2018

Jeg kommer neppe til å genierklære Ari Behn.
I dag skinner solen - yeiii - i hvert fall litt. Hvor lenge det vil vare vet jeg ikke, men den nytes så lenge den titter fram. Såpass må jeg innrømme.

Påsken lurker seg innpå. Og jeg burde vel skrive handleliste, i stedet for blogg. For mat må bringes i hus, og i dag blir den store handledagen. Ikke for det, jeg har så jeg klarer meg i skap og frys, men siden datteren min kommer hjem i påsken, får jeg vel fylle på med litt godsaker også. Blant annet må jo påskeegg fylles med snop. Det gjelder for begge døtrene mine. Selv om de nå nærmer seg tretti år, hører det liksom med. Akkurat som julestrømper. 

Tradisjonen tro, må vi i påsken samles både store og små, til fellesmiddag hos kjæresten min. Maten er det jeg som lager, det er også tradisjon. Men hva jeg skal lage vet jeg ikke helt enda. Lam vil jeg ikke ha, selv om mange liker det. For meg gjør sau seg best på beite. Så vi får nå se. Noe får vi vel til. 

Ellers har det jo blitt veldig stille i media etter Listhaugs sorti. Det er nesten så jeg savner det. En periode der slo jo sirkuset både Kjendisfarmen og andre sosialporniografiske serier som serveres ned i støvlene. Men så ble det altså stille. I hvert fall tilsynelatende. Hva som foregår i kulissene vet vi jo ikke. Men at det forgår noe kan du ta deg i ræva på. Så snart er nok både dame og kors og provoserende ytringer på plass igjen.

Jeg vet ikke om du fikk med deg programmene om Ari Behn som gikk nylig, men det gjorde jeg. Uten at jeg helt forsto all viraken på forhånd, med advokatkjendis Elden og ønske om å få stoppet visningen. Det var jo svært lite å henge seg opp i, som skulle gi grunn til reaksjoner, spør du meg. Litt bihulebetennelse ødelegger da verken omdømme eller karrieremuligheter framover, skulle en tro. Så selv om det blir å spekulere, lurer jeg på om all støyen i forkant av tv-programmene kanskje handlet om markedsføring. Den avgåtte gemalen fikk jo reklamert solid både for seg selv og maleriene sine. Mens sett bort fra litt rasling med sabler i media, skjedde det jo lite å skrive hjem om verken i serien eller rundt den. 

Hvor gode maleriene til Ari Behn er, er jeg usikker på, men jeg føler ikke umiddelbart for å genierklære mannen, kjenner jeg. Såpass ærlig må jeg kunne være. For meg blir spørsmålet om det er kvaliteten på bildene som selger dem, eller merkevaren Ari Behn, en problemstilling som er verdt å tenke en tanke eller to rundt. Gjerne før du åpner lommeboka. Det er tross alt mye kunst å velge mellom der ute.

Ja, ja, nå har jeg fått utsatt både det å skrive handleliste og det å vaske opp noen minutter, men jeg bør vel runde av prokrastineringen og ta grep om dagen. Den kommer jo ikke tilbake for å gi meg en ny mulighet. Sløser jeg den bort, er det endelig. Sånn er det med mye i livene våre. Det meste er dessverre ikke reversibelt. Enten det gjelder ting du burde ha gjort der og da, men ikke gjorde, eller ting du gjorde, men ikke burde ha gjort. Så gjør det du bør, det du egentlig vil, før det er for sent. Du blir ikke yngre. Gi noen en klem. Fortell at du bryr deg. Lag en middag for noen. Ta telefonen du har utsatt. Ta oppvasken. Ta et par dansetrinn. Kjenn at du er til.

Ha en fin dag og en strålende påske.

Bjørn

Dagens link:


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar