onsdag 23. september 2015

Kjærleik er å vilja vel.
I dag står det en artikkel i nettavisen Nordnesrepublikken, om Galleri VOX og vår kommende utstilling, som har fått navnet Jubel. Utstillingen skal vise en samling bilder fra de årene atelieret og galleriet har vært i drift, og er en del av tiårsjubileet. Om ikke lenge skal vi også ha et lite dagsseminar, hvor jeg blant annet skal  sette opp igjen installasjonen «It’s all about love me». En installasjon som handler om fasade vs et litt mer ærlig jeg, og er bygd opp rundt ti store selvportrett, plassert inne i et rundt rom hvor utsiden består av hvite sykehuslaken.

Noen ganger kan en lure på om det er slik at det er flere som har en kobling til «me» framfor «love». Det blir for eksempel et sprik mellom det smilende ansiktet til den nye sjefen ved Haukeland sykehus som får en årslønn på 1,7 millioner (pluss et års sikret etterlønn), og sparepakken til politikerne som skal ta fra de svakeste enda mer enn det allerede er gjort. At det hele kalles omplassering av penger eller effektivisering eller Smart omsorg, er vel ikke noe som lurer meningmann lenger. Den visa har vi hørt før. Senest da de fant en ny måte å regne ut uføretrygd på. Et regnestykke som ikke akkurat førte til bedre livsvilkår for de med aller minst. Så det forundrer meg ikke om vi i stedet for smart omsorg nå vil ende opp med kun billigere omsorg, som i praksis gjerne betyr dårligere tilbud for den som trenger omsorgen, tikk, takk - tid er penger, og du er ikke lenger produktiv, do the math sjøl.

Jepp, det virker litt merkelig når det nye byrådet går ut med høy sigarføring og deklamerer null privatisering, når hjemmehjelpstjenesten nå skal settes ut på anbud. I mitt hode ligger det både et juv og en manglende bro der, mellom ord og handling, men hallo – jeg har tross alt en psykisk lidelse, så en kan vel ikke vente at jeg får ting til å henge sammen. Så det at jeg tenker noen tanker rundt ting som at det blir uvesentlig om det er det nye byrådet eller det gamle som står for forslagene, siden det er det nye som skal følge det opp eller ei, er vel bortkastet å si noe om.

Alle er likevel ikke bare opptatt av å ta fra de små og gi til de store. Om det er politikk eller verdier som fikk Radøyordføreren til å ville gå ned i lønn, skal ikke jeg ha noen mening om. Men det skader uansett ikke å vise litt måtehold om en sitter og vagler på toppen, i stedet for å vifte arrogant med tærne i et herlig, avkjølende fotbad, fylt opp av de lavere kasters fortvilelsestårer. Kjærleik er å vilja vel, synger Gåte under dagens link.

Med det lille tankekorset fra Gåte, har jeg ikke tid til å skrive mer i dag. Livet kaller. Så derfor runder jeg av.

Ha en fin dag.

Bjørn

Dagens link:

4 kommentarer:

 1. Politikk er tidvis ubegripelig, eller litt for begripelig. Jeg er ikke helt sikker på hva som er best eller verst.
  Jeg ønsker deg en god dag. :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Politikk er politikk, økonomi er økonomi, mens fellesskapsvilje, empati og omtanke i blant ser ut til å ha blitt en glemt kunst.

   Ha en fin dag du også, Liv Tove.:)

   Ps. Boka kom vel fram.:)

   Bjørn

   Slett