lørdag 27. juni 2020

Hvordan takler du varmen?



Det er varmt. Ikke som i godt og varmt, men mer som i for varmt. De siste dagene har det ligget på rundt 29 grader inne hos meg. Om natten har det sunket til 26. Og ja, det er for varmt. 

Ikke alle tåler varmen like godt. Selv får jeg problemer med pusten, som er ille nok fra før. Noe som igjen fører til at jeg blir svimmel og føler meg litt merkelig, selv om jeg forsøker å få i meg nok væske. Men varmen går jo over, og fra i morgen skal det visst bli kjøligere. Samtidig kommer regnet, meldes det. Akkurat det kunne jeg klart meg uten, men det er sjelden en får både i pose og sekk, så ingenting å gjøre med det. Ofte er det vel mer verken eller, enn både og.



Det skjer ikke så mye i mitt liv om dagen. Det er for varmt til å gå tur, så det blir mye tv og data. Dessverre gir tv fra seg en god del  varme, så akkurat det hjelper jo ikke på akkurat, men å ligge på sofaen uten tv og bare kjenne på varmen og pusten, er ikke et alternativ. Litt avledning må en unne seg, så får en heller bære konsekvensene.

I dag skal jeg spise kikertgryte til middag. Det gleder jeg meg til. Fikk en porsjon av kjæresten. Før varmen kicket fullstendig inn, laget jeg meg sosekjøtt. Kokte kraft i åtte timer den ene dagen, og kjøttet i tre timer dagen etterpå. Det ble konge. 



Å koke kraft er spennende. Selv fryser jeg rester av både kjøtt og grønnsaker som jeg kan koke på, så jeg vet aldri helt hvordan resultat blir. Forrige gang hadde jeg skroget av en røkt svinekam og litt kalkunbein å ty til, mens denne gangen var det kun kraftbein og grønnsaker, pluss litt kotelettbein, noe av avskjær av oksekjøtt og litt bacon. Forskjellen ble markant. 



Ellers skjer det som sagt ikke så mye. Dagene bare går, uten at det er så veldig mye å se fram til. Likevel har jeg det ganske greit. Det skal ikke alltid så mye til før jeg blir fornøyd. Ikke er jeg avhengig av hytte i disse coronatider, og heller harrytur til Sverige eller ferie i syden. Jeg har mer fokus på ikke å blir dårlig. At ikke alle ser på det på samme måten som meg, har jeg fått med meg. Det virker som om at mye folk tenker at de har behov, og det behovet må tilfredsstilles øyeblikkelig. Mulige konsekvenser kommer i andre rekke. Eller tredje.



For en tid tilbake ble jeg intervjuet av Krigsropet (Frelsesarmeen), angående livet, kunsten min og atelieret hvor jeg arbeider. Uten at jeg skal påstå at dette med Gud og Jesus og det der tar veldig stor plass i livet mitt. Men jeg ble spurt, og syntes det var greit å stille opp. Etter hvert vil dette komme ut på nett, og jeg kommer sikkert til å dele det på FB. Da kan du jo lese, om du gidder. Noe må en jo finne på, utover å plukke lo fra egen navle i varmen.

Det ble ikke lange innlegget dette, men det får holde i varmen. Nå skal jeg spise litt is.

Dagens bilder viser noen blomsterbilder tatt der jeg går turer med kjæresten, deretter pinnekjøttkjelen med det som skal bli kraft til sosekjøtt, og så noen 30-40 år gamle foto av keramikk jeg laget en gang i tiden.

Ha en fin dag, og husk å drikke nok.

Bjørn

Dagens link:





2 kommentarer:

  1. Inn når det blir for varmt og ned i kjelleren når det er for varmt inne. Kjekt med kjeller som en kan kjøle seg ned. i.
    Fin helg og smakelig måltid.

    SvarSlett
    Svar
    1. Kjeller høres ypperlig ut. Selv bor jeg i andre etasje med et lite koffertloft over meg. Og der er det badstue nå.:)

      Ha en fin helg du også, Annemor.:)

      Slett