søndag 19. mai 2019

Det er mye som gjør godt.




17.mai er over for i år. Tilbakelagt. Ja, 18.mai er også tilbakelagt, men det er vel ikke så mange som er opptatt av akkurat det. Utover dem som møtte dagen med skallebank og fyllesyke. Det gjorde ikke jeg. 

I tillegg til at 17. og 18.mai er tilbakelagt, har Melodi Grand Prix 2019 også gått inn i historien nå. Og ja, jeg så på. Dvs jeg begynte å se på, men ga meg fort og slo over på noe annet, for så å klikke meg tilbake igjen senere for å få med meg avstemningen. Og Norge gjorde det slett ikke verst. En 5.plass, ble det vel. Et lite hakk bedre enn Sverige. Noen er jo opptatt av slå søta bror. Selv kunne jeg ikke brydd meg mindre. 

Det er mye jeg ikke bryr meg om. På den annen side er det mye jeg bryr meg om også. F.eks.:

Været.
Mennesker jeg er glad i.
Mat.
Blomstene mine.
Kunst.
Rettferdighet.

Hva du bryr deg om, vet jeg ikke. Heller ikke hvordan du forholder deg til det eller dem du bryr deg om. Kanskje vil du hevde at du bryr du deg om naturen, men kaster likevel søppel i den. Kanskje sier du at du bryr du deg om dine nærmeste, men sjefer og smeller, driver med tjas og fanteri og viser på alle vis at egentlig bryr du deg mest om deg selv og egne behov. På den annen side, så kan det hende at dine egne behov ikke er alt du bryr deg om. Litt slik som noen demonstrerte under MGP ved å vise det palestinske flagget. Noe de selvfølgelig blir kritisert for, av enkelte. Mens andre synes det var bra. Selv synes jeg det var bra at noen våget å vise disse flaggene et lite øyeblikk. Verden går ikke under av den grunn. Om verden først går under, så skyldes det nok heller bruk av våpen mot andre mennesker enn at noen viser et blitte, lite flagg under MGP.

I dag er det søndag. Den 19.mai. Så lenge det varer. I morgen er det mandag den 20. Da skal jeg på jobb. Dvs på atelieret. Og så skal jeg jobbe med keramikk. 

Jeg bryr meg om å jobbe med keramikk. Bare se på listen over her. Der står det at jeg bryr meg om kunst. Så da må det jo være sant. Noen har jo skrevet det. Jeg, har skrevet det, og jeg farer ikke med løgn. Ikke når det kommer til kunst. Kunst er på alvor. Akkurat som mine nære og kjære og blomstene mine og det som foregår mellom Israel og Palestina er på alvor. 

Om et øyeblikk er kaffekoppen min tom. Jeg bryr meg om kaffekoppen min. Eller kruset. Og jeg bryr meg om innholdet i den. Om selve kaffen. Hver dag bruker jeg det samme kaffekruset. Det er mye jeg gjør hver dag. Dag etter dag, uke etter uke, måned etter måned, år etter år. Det samme igjen og igjen. Jeg trenger ikke så mye nye ting og så mye spenning i livet. Spenning opplever jeg nok av når jeg lager kunst, og i samtaler med andre. I det å få en ny tanke fordi jeg snakker med noen. En ny tanke er ofte langt mer å samle på enn en ny kaffekopp. Den gamle koppen fungerer jo utmerket fremdeles, så hvem trenger en ny. Det samme kan en ikke si om alle gamle tanker. Jeg tenker at inne blant mange av de gamle tankene folk går og tenker igjen og igjen, ligger det mye grums. Grums som kunne vært helt greit å få byttet ut med en ren og pen og skinnende ny tanke. Hvordan dette skal skje, vet jeg ikke, men kanskje noe skjer om en deler tankene sine, så noen andre kan spinne videre på dem. Eller si at nei, nei, dette er ikke greit i det hele tatt. Om det i seg selv ikke leder til noe som får kloden til å gå av hengslene, så kanskje det skjer noe, i hvert fall. Kanskje kan ny tanke få en eller annen til å føle seg litt bra, fordi tanken ledet til en helt grei handling som ikke gjorde vondt for noen i det hele tatt. Ikke fikk noen blåmerker, ikke ble noen tråkket på, og ikke mistet noen syke mennesker rundt oss trygda si til dem som skal ha skattelette. Selv tenker jeg i hvert fall at tanken på akkurat en sånn liten ting gjør meg godt. 

Det er mye som gjør godt, og det er mye godt en selv kan gjøre. Bare tenk etter. Og om du vil, kan du lage en liten liste over fine ting i livet ditt helt for deg selv. Eller du kan dele den med noen. For eksempel meg.

Dagens bilde viser noen ting jeg bryr meg om, som står på et bitte, lite, gammelt, slitent og litt vindskjevt bord jeg arvet etter min bestemor.

Ha en fin dag.

Bjørn

Dagens link:










2 kommentarer: