Det er søndag. Og da jeg tittet ut av vinduet da jeg sto opp, så jeg at ute har det lagt seg et lite lag med snø
igjen. Snø gjør dagen litt lysere, enn når det er kun regn og tunge
skyer. Likevel håper jeg ikke på mer snø, for jeg bor i toppen av en bakke, som
lett blir glatt for bilen min å komme opp. Det må bety at jeg foretrekker framkommelighet
framfor lys. Noe som høres stusselig ut. Men sånn blir det i blant. Når en
setter ting opp imot hverandre kan en ende opp med noen overraskelser.
Den siste halvannen uken har jeg vært syk, men nå føler jeg
meg bedre. Antagelig var det et virus, som ga meg feber og lungeproblemer. Men
nå har altså kroppen bekjempet det verste. Det er godt en har en kropp som
kjemper litt imot annet enn arbeidslyst i blant.
Det å være litt fysisk syk, klarer de fleste å komme seg igjennom uten mén. For
meg som lever med en del angst, er det til og med i blant nesten litt ok. For når
fysikken sliter, minker ofte angsten. Så siste uka har det vært lite av den
sorten. Kanskje det er slik at summen av utfordringer vi blir gitt er stabil, fra tid til
annen...
eller kanskje ikke...
uansett,
selv om jeg har slitt litt med kroppen den siste tiden, har
jeg i løpet av uken som gikk fått bestilt meg en fryseboks. Den er på nærmere
300 liter, og kommer i morgen, om det ikke blir for mye snø i bakken opp til
meg.
Det blir kjekt med en fryseboks. Til nå har jeg bare hatt et
kombiskap, og frysedelen der rommer ikke all verden, så den blir kjapt fylt opp.
I blant blir det med plass et problem,
for jeg liker å lage opp middager og å fryse dem i porsjonsbokser. Aller best liker
jeg å gjøre dette når jeg finner noe billig mat å lage av. Så jeg kjøper inn litt
med dårlig dato, når anledningen byr seg, og om jeg altså har plass i frysen.
Butikkene har etter hvert blitt flinkere til å gi kundene sine denne
muligheten, og ofte får du da saker til femti prosent avslag.
I dag skal jeg lage opp litt mat igjen – fiskepuddinggryte -
men denne gangen måtte jeg ty til fullpris. Likevel blir det ikke så verst
prismessig. Fiskepuddinggryten min består av 2 stk Remas små, billige fiskepuddinger, 1 blomkål, 5-6 gulrøtter, 1 purreløk og en pose frosne erter. Blandes i ca 2 liter hvit saus med litt ost, salt, pepper, hvitløkspulver, ingefærkrydder, 2 stk grønnskasbuljong og 2 stk fiskebuljong. Har jeg
noen potetrester, slenger jeg oppi det også. Fiskeboller eller kokt fisk i stedet for fiskepudding går selvfølgelig også helt
greit.
Dette høres kanskje ikke all verden ut, men er greit
innafor, lett å varme opp, og sikkert langt sunnere enn McDonalds eller frossenpizza. Ikke tar
det lang tid å lage heller. I løpet av en liten time er mye gjort. Uten at dette med tid nødvendigvis er noe som hindrer
meg. Det er ganske koselig å lage mat, synes jeg. Spesielt om en er flere
tilstede under prosessen. Noe det sjelden er hjemme hos meg, siden jeg så å si
aldri får besøk, men i blant lager jeg jo noe hos kjæresten også. Det siste jeg
lagde hos henne var pinnekjøtt på nyttårsaften, og før det var det røkt
svinekam.
Røkt svinekam med fløtesaus er konge, spør du meg. Langstidsteker
du den litt, blir den så mør at den nesten smelter i munnen. Et par ganger i
året får du dem til en veldig billig penge på Rema. Det samme gjelder røkte
svineknoker, som en kan lage for eksempel lapskaus eller ertesuppe av. Så nå når jeg får ny
frys, får jeg handle inn når tilbudene popper opp.
Nok om mat.
Over helgen er planen å komme i gang på atelieret igjen. Det
ble en litt lenger juleferie på meg enn jeg hadde planlagt, og dagene har vært
litt slappe siste tiden, så jeg har kjedet meg en del. Når jeg kjeder meg mister
jeg tiltakslyst, ender opp foran tv og får enda mindre gjort, og bruker i stedet tankekraft på å analysere ting som avføringen eller pipelyder i nesa. Men i dag tenkte
jeg i tillegg til å lage opp middager, å få ryddet bort julen. Noe som burde gå
kjapt. Det er begrenset med julepynt i denne heimen. Samtidig må jeg rydde litt
på kottet mitt, så jeg får skvist inn den nye fryseboksen.
Det gjør godt å få ryddet litt opp i ting, føler jeg. Om
Giske er like ening i det, er vel tvilsomt akkurat nå. Siden jeg har kjedet meg
i det siste, har det blitt til at jeg har fulgt en del med på den saken. Og
selv om jeg synes det er bra at ting tas tak i, selv om jeg fråtser i det media
frodig formidler med sin brede pensel, klarer jeg ikke helt å viske ut av
bevisstheten at dette handler om mennesker med følelser og et liv. Det er ikke underholdning.
Det er tøft for Giske og for varslerne. Men i tillegg så har en familiene deres.
Det kan ikke være lett for dem heller å få med seg alt som skrives i aviser og
i kommentarfelt. Så dette er vel kanskje noe en kunne tenke over, før en legger
sten til byrden i artikler og kommentarfeltene, og selv om jeg og mange andre er
villig til å bruke tid og energi på å lese om det.
Om noen er villige til å bruke tid på det jeg har skrevet i
dag, gjenstår å se. Noen blir det vel, selv om Giske nok får mer oppmerksomhet
enn fiskepuddinggryta mi. Sånn er det bare, og det får jeg vel leve med, tenker
jeg. Det er jo så mye en må leve med. Og nå går det jo mot vår. Ikke verst bare det. Det kunne jo gått mot vinter.
Dagens øverste bildet ble tatt ut av kontorvinduet mitt akkurat nå. Det ser ut som om snøen må gi tapt for regnet. Deprimerende er det uansett. Det andre bildet viser kottet mitt. Ikke stort mer oppløftende det. Men jeg liker som du forstår å legge ut spennende bilder.
Ha en fin dag.
Bjørn
Dagens link:
Det går definitivt mot vår, men jeg liker ikke at det er nesten minus atten grader når jeg står opp. Julebortrydding er nok passende nå 😊
SvarSlettUff, minus atten er strengt. De temperaturene slipper jeg heldigvis her i Bergen. Og det er bra, for jeg sliter med pusten når det drar seg under null.
SlettLykke til med julebortryddingen.:)
Bjørn