torsdag 28. desember 2017

Romjul.Det er romjul. Og dagene er stort sett rolige. Noe som ikke plager meg nevneverdig. For denne jula har vært grei. Og det liker jeg. Selv om livvidden min kanskje har økt litt. Men sånn er det ofte i jula. Det blir jo både god mat, småkaker og marsipan. Og gjerne i litt større mengder enn til vanlig. Mens bevegelse skorter det derimot litt på. I hvert fall hos meg. Det har blitt mye sliting av bukseræva i det siste. Sånn er det bare.

I dag er det klippfisk til middag hos svigermor. Med bacon. Det er en juletradisjon hos oss. I morgen skal vi ha svineribbe, sammen med Beates unger og min eldste, pluss barnebarn. Min yngste datter er på en annen kant av landet denne jula. Sånn blir det gjerne med åra. Ungene flytter ut og etablerer seg med sitt. Men en får nyte de treffpunktene en har.

Til jul fikk jeg gaver. Blant annet et speil. Av døtrene mine. Så nå kan jeg se hvor gammel jeg har blitt enda oftere enn før. For speilet skal henge på stua. Og der tilbringer jeg jo en del tid. Speilet hadde døtrene mine fått satt inn i ei diger ramme som de hadde malt i sølv. Du ser det på bildet over og under her. Det ser kanskje ikke så digert ut tatt fra en slik vinkel og stående på gulvet, men det er ganske svært. Og jeg liker det. Jeg liker også cognacen du kan se i glasset på det øverste bildet. Glasset er en del av et sett mine foreldre fikk i bryllupsgave, og som jeg har arvet.Med alderen har alkoholbruken mitt minket. Det vil si at jeg ikke fester lenger. Og jeg drikker meg aldri full. Men jeg har fått smaken på brunt brennevin. Og rett før jul fikk jeg et tips om en whisky som skulle være god. Den heter Coal Ila. Dessverre hadde de ikke den inne her jeg bor, men jeg fant noe en hjelpsom dame på polet mente kunne minne om den, og som samtidig var i en prisklasse jeg kunne leve med. Så i går kjøpte jeg meg ei lita flaske med Highland Park singel malt fra Orknøyene, som smakte utmerket. «Kompleks whisky med god fylde og preg av malt, torv og lyng. God lengde.»   
Andre bruker mer penger på drammen sin enn jeg gjør. Som denne til kr. 200000,-. Men dem om det. Sånt har ikke jeg råd til.

Neste uke er jula over, og hverdagen banker på igjen. Det tror jeg blir greit. Og jeg gleder meg litt til å starte opp på atelieret igjen. Men før det skal jeg lage opp litt mat av noe rester jeg har i frysen. Røkt svinekam, svinefilet, kylling, chorizopølse og medisterpølse, poteter, gulrøtter og det jeg ellers måte finne. Lapskaus kaller jeg det. Diger gryte, som skal fryses ned i porsjonsbokser. Håper det blir godt.

Mer enn dette hadde jeg ikke på hjertet i dag, så nå blir det litt sofa og tv her på berget.

Ha en fin dag.

Bjørn

Dagens link:

2 kommentarer: