onsdag 2. november 2016

Kastrater, bompenger og busemenn.



Det går mot vinter. Ikke til å komme bort fra det. Ute skinner solen fra blå himmel over Bergen i dag, men det gjør det likevel ikke varmt. Fra vinduet mitt kan jeg se at frontvinduet på bilen min har iset, så nå må jeg finne fram is-skrapa. Men hvor la jeg nå den i fjor? Heldigvis har jeg i hvert fall husket å smøre inn dørlistene med silikon. Det er noe herk når dørene iser fast.

Samtidig som været går mot kulde, kan en lese i avisen at bompengene Bergen kan øke til 225 kroner på dager med mye forurensning. Så får vi se om triggerhappige bestemmere blir kjappere i beslutningsavtrekket enn de har vært siste årene, hvor løsningen var datokjøring. Den gang satt tiltakslysten lang inne, opplevde jeg.  Datokjøring ga jo også mindre penger i en eller annen kasse, mens økte bompenger kanskje gir mer. Om folk velger å betale, gir det derimot liten eller ingen miljøgevinst. Så vi får nå se.

Annet en kan lese i avisen, er om Skoptsy sekten. I hvert fall om du betaler for det, hos VG. De som ikke ønsker å betale, kan lese litt her, og se et par bilder. Medlemmene av denne sekten skrelte av seg understellet. Jepp, kastraksjon satt i system. For å komme nærmere Gud. Fascinerende hva folk kan få seg til å gjøre. Om det funket som nøkkel til lykke, perleporten eller annet, skal ikke jeg uttale meg om, men jeg tviler, og vil absolutt ikke teste det ut. Det er så mye annet en kan teste ut i stedet, tenker jeg. Og ofte uten å brenne alle broer. Ei lue for vinteren, for eksempel, er ganske ufarlig å teste ut. Og det er mye artig en kan finne på den fronten. 

Både røde 
og blå 
og sikkert noen 
med kaninører på.  

Å ta på meg ei klovnemaske og løpe ut på gata med ei øks i nevene, faller derimot ikke innenfor hva jeg ønsker å teste ut. Uansett hvor morsomt de som gjør slikt opplever at de har det. Med de som gjør det, er vel mest ungdom eller barn, og hjernen deres har ikke kommet dit at den har skjønt dette med konsekvenstenking enda. Noe min har, heldigvis. Så jeg lar klovnemaskene ligge.  Det er jo så mye annet en kan gjøre som er morsomt. Klippe neglene, for eksempel, skrev han, selv om han visste at det kanskje ikke er hysterisk gøy akkurat. Men noe skal en jo skrive.

Om det å kjøre på vinterføre med sommerdekk er morsomt, vet jeg ikke, men å sladde litt er i hvert fall morsomt. Det bør kanskje likevel foregå i litt tryggere settinger enn der folk flest ferdes. Likevel ønsker ikke NAF å innføre påbud om vinterdekk. Folk må ta ansvar selv, koker vel resonnementene ned til. Og ikke kjøre når det er glatt, om sommerhjulene sitter på. Som om dét kommer til å funke om snøen kommer mens du er på jobb og du skal hjem til middag. Selv vil jeg foretrekke å være tryggest mulig på at biler som kommer imot meg i en sving er skikkelig skodd. Så et påbud ønskes velkomment hos meg, må jeg innrømme.

Nok om nyheter og bil og luer, og over til meg. Lungebetennelsen min bedrer seg langsomt. For de som er interessert i å høre om den. Noe ikke spesielt mange er, tenker jeg. Men jeg skriver det likevel, for det er interessant for meg selv at helsetilstanden bedrer seg, og her er det jeg som sitter ved roret (les: tastaturet). Neste uke håper jeg ting er tilbake i vante former. Det er kjedelig å gå hjemme hele tiden. Her er en liten liste over andre ting som kan være kjedelige.

1. Hull i sokken, og oppdage at du ikke har flere rene, samtidig som at du skal i besøk.
2. Smekke igjen døra når nøklene ligger inne på bordet.
3. At tv og internett forsvinner og det er lenge til du skal legge deg.
4. Naboer med hammer og viljen til å bruke den på søndag.
5. Komme hjem fra jobb, se deg i speilet, og oppdage en busemann på kinnet som har tørket.

Jeg kunne sikkert laget denne listen mye lenger, men i stedet lar jeg deg få muligheten til å bygge den videre. Jeg er gavmild sånn. Som det nå blir, velger jeg heller å avslutte dagens blogg, og dra bort til kjæresten på en kaffe. Så tudelu til deg.

Dagens bilde viser den lille, blå Poloen min uten nedisete vinduer, slik den ble framstilt i annonsen som fikk meg til å kjøpe den på våren i år. Den gir kanskje ikke så mye status, men den får meg dit jeg vil, og har til og med fått på seg vinterskoa. Dessuten, et bilde må en jo gjerne ha med, når en skriver en blogg.  

Ha en fin dag.

Bjørn

Dagens link, Johnny vinter, eh...Winter:






  

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar