fredag 28. oktober 2016

Det går seg til.



Det er fredag. Fredager er som oftest tacokveld hos kjæresten, men denne gangen er poden hennes bortreist sammen med faren, og når slikt skjer, kan vi lage noe annet, litt mer spicy. Noe som gjerne betyr at jeg forsøker meg på noe jeg ikke har laget før, siden det er jeg som lager maten, og synes mat jeg ikke har smakt før er morsomt og berikende både å lage og spise.



Men i dag blir det noe enkelt. Ferdig Butterchicken fra glass, dvs indisk. Med ris til. Kjapt og gærlig. Formen er ikke den beste om dagen, og energinivået lavt. Så sånn får det bli. Jeg har verken lyst eller ork til så mye. Men nå har jeg i hvert fall fått stadfestet lungebetennelse og er satt på antibiotika, og det gir litt lys i tunnelen. Noe som føles bra. For etter ei uke med feber, hosting, pesing etter luft, generell dårlig allmenntilstand og mye sofasliting, begynner sykdommen nesten å gå på helsa løs.



Lys i tunnelen er bra. Og når jeg forhåpentlig er tilbake på atelieret en gang i neste uke, venter det kanskje noe leire på meg, som jeg bestilte før jeg ble dårlig. Det blir gøy. Og spennende. Siden det er en leire jeg ikke har arbeidet med før.



Leire er leire, tenker kanskje du, men slik er det ikke. Like lite som mat er mat. Leire kommer i mange varianter. Fra den fineste porselen via leirgods til den groveste steingodsen og i mange farger. Selv skal jeg arbeide med leirgods denne gangen. Med litt chamotte i, men ikke mye. Og den leira skal om jeg har oppfattet ting rett bli litt rødlig brun etter brann, selv om den kanskje ikke blir helt terracotta, som i utgangspunktet er fargen jeg er ute etter. 



Grunnen til at jeg ikke valgte blåleire/terracotta, er at jeg skal arbeide med tykke, grove, solide fliser. Og ville derfor ha litt chamotte i leira, for å styrke den. Chamotte er brent og knust leire i forskjellig grovhet, som en blander inn.



Utover dette er det ikke så mye mer å berette fra min kant av verden. Jeg kunne sagt noe om nyheter jeg leser på nett, men jeg gidder ikke. Engasjementet er ikke påtrengende, kjenner jeg. Selv om jeg ikke akkurat er i beit for nyheter jeg opplever som idiotiske, skremmende eller håpefulle. Vel, kanskje ikke det siste så mye, men du skjønner tegninga. Her er likevel et par jeg klikket meg inn på i dag:






Dett var dett. Ta vare på deg selv, og gå helgen lyst i møte. Kanskje vil den åpne opp for noe bra for deg. Jeg håper det.



Dagens bilder viser tidligere arbeider jeg har laget i leire.

Ha en fin dag.

Bjørn

Dagens link:




3 kommentarer: