lørdag 28. november 2015

Tid.
For et par dager siden sa bonussønnen min på 14, at han i blant leser det jeg skriver på Vannlandet. Og det er ikke verst, for temaene mine er ikke alltid de mest interessante for ungdom, tror jeg. Han sa også at innleggene mine ofte ble veldig lange, så etter et par avsnitt endte han gjerne opp med å scrolle nedover for å se hvor langt det var igjen. Så denne er til deg, Daniel,  i dag skal jeg formidle noen tanker uten for mange ord.

Jeg tenker at en ikke trenger å være ung for å kjenne på at ting i blant blir litt langt på enkelte felt. Vi lever jo i en tid der veldig mye går fort, og bilder og inntrykk flagrer forbi, sammen med krav og fristelser. Det er det vi er vant til. Så jeg kjenner ofte på en utålmodighet jeg også. Om jeg zapper mellom tv-kanaler, går jeg fort videre om noe ikke umiddelbart fenger meg. Og det jeg mister i dette jaget, er ro, og en følelse av tilfredshet. Det er tid til å kjenne etter, og til å komme i kontakt med noe inni meg som på sikt kanskje har større verdi enn mye av det som er rundt meg og hele tiden sloss om min oppmerksomhet.

Det går en serie i reprise på tv nå, som viser hvordan livet var på sekstitallet. Og noe av det som slår meg når jeg ser på det, er hvor langsomt ting i blant går. Folk prater til og med langsommere enn de gjør i dag. Og en får ikke følelsen av at mest mulig skal presses inn i minst mulig tid. Jeg kjenner at det gjør godt når ting ikke må gå så fort. 

Og med det, var dagens blogg ferdig.

Bildet er av bonussønnen og meg, tatt for ca. 7-8 år siden.

Ha en fin dag.

Bjørn

Dagens link:

6 kommentarer:

 1. Tiden flyr med tankene mine
  Noen fæle, noen fine
  Er det iallfall en ting jeg vet
  Så er det at jeg aldri vil bli poet
  Men tiden går, og setningene slutter
  Rimet som bare tok noen minutter
  Så får jeg da heller komme til slutten
  Takk for tiden du tok deg til gutten
  Du har alltid vært der for meg
  Kan ikke annet enn å takke deg
  Jeg er glad i deg til evig tid
  Bloggen er også ganske så solid

  Takk

  MVH
  ~En takknemlig gutt

  SvarSlett
 2. Hva skal man lege til her da? Ikke noe.
  Annet enn at det var godt med den langsomme tiden. (i alle fall det jeg husker av den).
  Klem :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det var noe med langsomheten, ja. På den annen side så finnes det positive sider ved livet i dag også, som ikke alltid var så bra før. Åpenhet har for eksempel fått litt bedre livsvilkår.

   Ha en fin helg.:)

   Bjørn

   Slett
 3. Svar
  1. Så bra at du opplevde det slik, Synnøve. Takk, takk.:)

   Bjørn

   Slett