mandag 24. august 2015

Ikke alt er til å smile av.
Da har en ny uke kommet seg i siget. Den forrige sluttet med feiringen av eldste datteren min sin bursdag, og siden hun er frisør, benyttet jeg anledningen til å få snauet skallen. Derav det nydelige bildet av undertegnede i dag. Når håret først skal taes, kan en like godt ta skikkelig i. Så i det siste har maskinen vært innstilt på 3mm.

Ikke alle bilder som blir tatt av oss viser oss fra vår beste side. Men skitt au, det er da ikke så farlig. Så bemerkningen om at jeg på vedlagte bilde ligner på  Montgomry Burns fra familien Simpson, prellet derfor av som vann på gåsa.

Om noen hadde tatt bilder av oss i alle de små øyeblikkene når vi glemmer oss selv, ville det blitt mange rare bilder. I et innlegg kalt, "Hva ser du når jeg ikke ser", under bloggen Trua på livet, blir det nevnt noe om hvordan en ser ut under sex, så der har vi ett eksempel på motiver vi kanskje ikke hadde likt om vi fikk se oss selv avfotografert. Og enda mindre hadde vi kanskje likt at andre hadde fått se det, selv om det var aldri så ekte. For ekte skal jo det meste være, sies det. "Det blir så høye krav til å være ekte at en må fake det for å være i nærheten", skriver Molly under den nevnte bloggen. Og akkurat den bemerkningen fikk meg til å trekke på smilebåndet.

Det er mye en kan fake. Og det er mye en kan trekke på smilebåndet av. Naturvernerne smiler  visstnok over død skog. Mens alle turgåere smiler kanskje ikke like mye over en ulv fanget på kamera utenfor Oslo, bare tre minutter før et barn gikk forbi. Hvem som smiler over at advokater går til aksjon og nekter å stille til fengslingsmøter, vet jeg ikke. Men de selv synes et påslag på timelønna for rettshjelp som hever den med 80 til kr.1050, er grunn god nok til markere seg for. Som om de ikke smiler hele veien til banken fra før. Men én advokat går på jobb likevel. Så får hver og en sette ting i perspektiv så godt en kan.

Selv har jeg mer til overs for smilet til en dame fra Trøndelag, enn advokatenes. Du kan leve godt med en bipolar lidelse, sier hun, og har begynt å arbeide som fylkeskoordinator for Bipolarforeningen. Hennes livserfaringer kommer til nytte. Og sånt er bra. Selv om hun neppe får 1050 i timen for det, men heller neppe er der hvor alt skal måles i penger. For alt trenger ikke å handle om å få mest mulig penger ut av det, mens litt ekstra kunne komme langt bedre med for de som har minst enn dem som har så det holder og vel så det. Noe spesielt de som har aller minst vet noe om. Og antagelig vil få vite enda mer om. For nå går det visst på ræva med Norge snart, skrives det mye om i media for tiden, uten at jeg skal trekke tråder tilbake til jernkvinnen Thatchers snuoperasjon for England av den grunn. The lady's not for turning, sa hun, i hvert fall,men det hindret henne ikke i å rævkjøre store deler av samfunnet av den grunn, vil kanskje noen påstå. Uten at en trenger å sprette champagneflaska når folk dør av den grunn. Uansett kommer nok ikke svikten i oljeinntektene her i landet til å hindre de som har mye i å ville ha mer, mens det nok kommer til å svi innbitt både her og der for de svakeste i samfunnet. Jeg har nevnt det før, og nevner det igjen; de svakeste går ikke til streik.

Det er mye en kan skrive blogg om. En kan for eksempel skrive om at det rasles med sablene i Korea, og kanskje noe om atomvåpen når en er inne på det temaet.  Men det er enda mer en kan la være å skrive om. Så nå tar jeg tak i den sist nevnte muligheten, og avslutter.

Ha en fin dag.

Bjørn

Dagens link:

2 kommentarer:

 1. Hihi, jeg blir barnslig glad når bloggen min blir nevnt. Synes det er gøy når man kan inspirere hverandre!

  Må si jeg beundrer måten du klarer å flette alle tekstene dine sammen og samtidig gi alt en "høyere" mening. Det er veldig underholdende og inspirerende å lese.

  Var mange interessante linker her i dag og en del nyhetssaker jeg ikke hadde fått med meg. Så nå skal jeg sitte å kose meg litt med det :)

  Molly

  SvarSlett
  Svar
  1. Kjekt du fant noe av interesse, Molly. Og ja, veldig bra når en kan inspirere hverandre.:)

   Ha fine dager.:)

   Bjørn

   Slett