fredag 5. desember 2014

I dag sliter jeg litt.


Etter en periode på lykkepiller (Efexor/Venlafaxin) begynte jeg seponeringen sist søndag, etter å ha levd i bomull i et par måneder. To dager senere var jeg så høyt oppe og full av energi at jeg trodde at pytt, pytt, nå er jeg frisk, dette var da ingenting for en voksen kar. Men den gang ei. For så kom raset. Og nå klarer jeg knapt å holde meg på beina på grunn av svimmelhet. Kvalme, smerte i mage og nyrer og uhåndterlig ubehag får meg til å ville krølle meg sammen i fosterstilling og når jeg flytter blikket oppstår det små ”eksplosjoner” i skallen. Det freser som om nyttårsaften har kommet tidlig og flyttet inn i hodet mitt. Eneste som mangler er fargene. I stedet for å se farger svetter og lider og klør jeg og har forstoppelse og en mage så oppblåst og stor at det er vanskelig å oppdage lillemann. Noe som ikke gjør så veldig mye, for han er likevel ikke brukenes til annet enn å pisse med nå, og det må jeg gjøre i sittende stilling for ikke å risikere å ramle i dass mens jeg sprayer veggene på vei ned.

Jeg liker ikke dette her. Jeg hater det. Og innimellom kommer dødsangsten, for det kjennes som kniver stikkes inn i kjøttet under huden i leggene og armene mine og øyeblikket etter stikker de meg i brystet, så tankene går fort til blodpropper og plutselig farvel og det var det, det var hyggelig å ha kjent deg. I det hele tatt flyr tankene langs stier jeg ikke ønsker at de skal fly nå, og jeg ser med gru fram til dagene som kommer. Et raskt søk på nett viser at enkelte kan ha disse reaksjonene i flere måneder – hallo! – jeg har hatt dem i under ei uke og er på vei ned i kjelleren allerede. Akk o ve, og jeg som en gang var en glad gutt. I hvert fall innimellom. Nå er dagene vonde som piggtåd og uten mening og jeg griper lett panisk etter alt som påberoper seg være noe en kan holde seg fast i, men det er lite som er forankret skikkelig.

Mer har jeg ikke på hjertet. Måtte bare finne på noe å gjøre. Så hvorfor ikke syte litt.

Ha en fin dag.

Bjørn


Dagens link: Climb Every Mountain10 kommentarer:

 1. Ikke greit i det hele tatt, syting kan være ok en bitteliten stund, men det er det hele.
  Fisk? Klem? Mekke julelenke?

  SvarSlett
  Svar
  1. Julelenkene får nok vente på seg, Annemor. Men takk for tipset.:)

   Bjørn

   Slett
 2. Usj, usj, syting kan være helt på sin plass.

  Kan ikke bidra med annet enn noen gode tanker. Får håpe det gir seg snart.

  SvarSlett
  Svar
  1. Usj er et bra ord, gamle ugle.:) Og i dag er jeg ikke like uvel, selv om jeg er like svimmel. Så det er jo et bra tegn.

   Ha en flott dag.:)

   Bjørn

   Slett
 3. Livet er ikkje for pingler. Djupe dalar, Høge toppar. Ok det, om ein er der i korte øyeblikk, men det er kanskje best med dei dagane som er sånn midt mellom. Du beskriv godt dette vanskelige med medisinering, eit gode, men òg med sine negative konsekvenser.
  Eg ynskjer for deg at du skal raskt få det mykje bedre!

  "Syt" i veg vidare du om det kan hjelpe litt :)
  Marieklem, ein sterk ein

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei, Marie.

   Som jeg skrev til gamle ugle over her, så føler jeg meg ikke like dårlig i dag. Det meste er som i går, men jeg er ikke like kvalm og uvel. Og sånt liker vi.:)

   Jeg har brukt lykkepiller før med godt resultat, og har kjent på bivirkninger, men ikke ettervirkninger som dette. Så det blir nok vanskelig å starte på en ny runde, om det skulle dukke opp et behov en gang.En bivirkning jeg ikke nevnte i innlegget er at en kan få heftigere drømmer, og ja, det har jeg fått, men det er bare moro. Ingen mareritt, bare fete, fantastiske og morsomme drømmer.:)

   Ha en fin søndag.:)

   Bjørn

   Slett
 4. Efexor er noe dritt,- eneste positive var at jeg ikke orket spise. Og ja,- det går over selv om det neppe er en trøst akkurat no. Jeg ble bestemor fredag den 5.12., Til en vakker liten Silje. Måtte bare formidle! Gode tanker suser over nettet til deg. Lykke til med resten av nedtrappingen, og "never ever give up!"

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Rønnaug.

   Jepp, Efexor fører en del dritt med seg, det har jeg også fått erfare, men jeg tror det tok depresjonen min, så noe bra kom det ut av det også.

   Så gøy at du ble bestemor. Gratulerer så mye til deg, og den av dine som ble mor eller far. Her ble jeg bestefar i juli, og det er veldig kjekt. Også blir det en annerledes og rikere julekveld med småfolk i huset.:)

   Ha en fin kveld.:)

   Bjørn

   Slett