fredag 17. oktober 2014

Trust me.
Et lite livstegn fra en østlending vestpå:

Sola skinner over Bergen by. Og jeg klarer nesten å glede meg over det. I dag skal jeg liten tur bortom atelieret, ellers beskues verden mest via tv-skjerm og via horisontal stilling fra sofaen fremdeles. Men lungene har blitt litt bedre. Og prøver bekrefter at jeg reagerer på lungemedisin. Noe som er positivt.

Bivirkningene fra lykkepillene henger ved, og er merkbare fremdeles, noe som gjør at jeg ikke føler så mye og så sterkt som til vanlig. Det gjør at jeg kan prate om vanskelige ting med for eksempel kjæresten uten at følelsene tar overhånd. Og den delen av bivirkningene liker jeg. Om jeg kunne velge ville jeg hatt det slik veldig lenge. For selv om jeg ikke føler på det som er vondt på samme måte som før, klarer jeg å kjenne på ting som kjærlighet til mine barn, kjæresten og hennes barn. Faktisk har det blitt mer rom for slike følelser, opplever jeg. I det minste kommer de i blaff. Forrige helg var min yngste i Bergen en tur, og hjertet mitt flommet nesten over da hun og den eldste datteren min med barnebarn var sammen med oss. Jeg kjenner øyeblikk hvor jeg blir nyforelsket i kjæresten også, og ømheten for henne får rom i meg der. Ikke verst. Problemet er tiltaksløshet og energitap, delvis impotens og diverse andre diffuse plager.  Det er ikke alltid så lett å si hva som er depresjon og hva som er bivirkninger. Men jeg lar tiden gå, aksepterer hvor jeg er nå, og sloss ikke mot tiden det måtte ta å komme til et annet sted. 

Det er mange som opplever en depresjon. Men ikke alle lager film om den. I helgen skal vi på kino og se filmen Snill pike, og det ser jeg litt fram til. Ellers ga denne historien meg mange minner. I blant føles det bekreftende på ens egne tanker og følelser knyttet til minner, at andre har det på samme måten. Det får en til å forstå at barndommen en fikk ikke var kun ens egen feil, og at den ikke nødvendigvis gjør en til et dårligere menneske enn andre mennesker.

Og til deg som måtte slite litt med selvbildet eller mening i disse høstdager: Du er mye, mye mer, enn du selv ser. Trust me.

Og med det ønsker jeg alle en god dag.

Dagens link: Et eksperiment
8 kommentarer:

 1. Den lille nummenheten er ikke dum. Så lenge den er liten.
  Jeg sender en klem :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Du har helt rett, Annemor. Nummenheten blir som et lite friminutt.:)

   Ha en flott helg.:)

   Bjør

   Slett
 2. jeg tenkte på deg i dag Bjørn, lurte på hvordan det var med deg! Godt å "se" deg!
  klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Rønnaug.

   Jeg var en tur i YA i går, og kastet et lite blikk opp fjellsiden der du bor. Så med litt god fantasi og velvilje så oppsto det kanskje en "kontakt" der.:)

   Ha en flott dag.:)

   Bjørn

   Slett
 3. Så fint sagt! Ønsker deg gode dager!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei KKvinneblogger.

   Tusen takk, og gode dager til deg også.:)

   Bjørn

   Slett
 4. Hei på deg :)
  Har lest og synest det er fint at du ser lysglimta. Videoen må eg sjå seinare, no snart ut i verda :)
  Ha ein god dag.
  Marieklem

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei, Marie.

   Ut i verda høres bra ut. Må du ha gode dager.:)

   Bjørn

   Slett