torsdag 11. september 2014

Tittei.Det ble litt stille her på Vannlandet. Energien forsvant, og jeg hadde liksom ikke så mye å formidle, følte jeg.  Slik det ofte blir ved depresjoner. En føler ikke at en har så mye å komme med av verdi for andre, og trekker seg gjerne litt bort. Og skulle en ha noe på hjertet, så er det lett å føle at ingen ønsker å høre det likevel. Noe som selvfølgelig kan stemme, men ikke alltid. Ofte er det depresjonen som snakker i slike sammenhenger, og en projiserer lett tanker og følelser inn i dem en har rundt seg, mens en stort sett føler seg som en belastning.

Men for de som ønsker å lese om slikt som dette, så kan jeg fortelle at bivirkningene fra antidepressiva nå har dempet seg en del, slike at dagene føles litt lettere. Jeg har også fullført antibiotikakur nummer to etter at lungebetennelsen jeg fikk blusset opp igjen, men det virker som jeg må gå en runde til. Dette med lungebetennelser over så lang tid tar litt på, kjenner jeg. Jeg får gi det noen dager til for å bli sikker, og håpe det bare er de vanlige lungeproblemene som krangler litt. En vil jo ikke løpe av gårde til legen i eninga og føle seg som en hypokonder om det ikke var noe likevel. Men en bør jo heller ikke vente for lenge.

Ellers er det ikke så mye å fortelle herfra. Jeg har sett mye skit på tv siste tiden, og sovet enormt mye. Gjerne to, tre ganger på dagen, i tillegg til 8-9 timer om natten. Men nå sover jeg kun en gang om dagen. Det skyldes nok at bivirkningene er på tilbaketog. Mye av tiden har også godt med til å stirre inn i meg selv, uten at jeg akkurat høster så mye å skrive blogg om fra det. Det er mest bomull der, og den kan en stirre seg blind på. Men om jeg ikke gjør så mye selv, så er kjæresten min aktiv. Hun begynte å studere igjen denne høsten, og i går hadde hun en avgjørende prøve som hun måtte bestå for å kunne fortsette på den studieformen hun har valgt. Og hun besto med glans. Noe jeg aldri tvilte på. Så hurra for kjæresten min! Jeg er kjempestolt av henne!

Jeg vet ikke hvor ofte jeg kommer til å skrive på Vannlandet framover nå. Kanskje det at jeg skrev noen ord i dag får meg til å fortsette som før jeg jeg ble satt ut, eller kanskje det vil gå litt i rykk og napp. Men jeg føler at jeg har litt mer energi nå. Jeg har begynt å prate litt mer når jeg er sammen med kjæresten, og klarer lettere å ha en samtale uten å falle ut hele tiden. Grunnen til at det ble noen ord akkurat i dag, er likevel at jeg fikk en liten hilsen på fjesboka fra en annen blogger i går, og det satte jeg stor pris på. Det rykket meg samtidig på en måte litt ut av den selvopptatte og til tider uvirkelige boblen jeg er i nå. Verden er tross alt større enn den bomullen i meg selv jeg stirrer meg blind på, og det er jeg også.

For andre som måtte ha litt kranglete dager der ute, enten det skyldes at du møtte den virkelig store veggen, eller skallet inn i lettveggen, så husk at det går over. Livet er en dynamisk ting, som i tillegg til utfordringer også har masse godt på lur, som bare ligger og venter på deg. Så hold ut, og ta ett steg av gangen. En trenger ikke å fikse alt akkurat i dag.

Ha en fin dag.

Bjørn

20 kommentarer:

 1. Deilig å se ordene dine igjen.
  Ord kommer i "klumpevis" og ikke alle føler man for å dele. For samme hvordan man snur og vender på det, noe energi kreves for at man skal trykke taster også. Og så er man ikke helt pr. kasse hverken på den ene eller annen måte, blir tagal og ikke helt tilstedeværende og i et nå synes man at man må da, for Jeroboams navn, skåne omgivelsene for en selv.

  Likevel er det greit med ett tiitei Synes jeg.
  Håper lungebetennelse og annet rask tar en fort sving til høyre og forsvinner fort.
  Klem :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Annemor.

   Du beskriver det bra. I blant blir det litt slik du sier. Selv om tagal var et nytt ord for meg.:)

   Ha en fin dag.:)

   Bjørn

   Slett
  2. Fikk du ett nytt ord? Gøy :)
   Det betyr å tie, bli taus :) og strekker seg helt tilbake til det norrøne språket
   Fredagsklem og hils fisken :)

   Slett
  3. Ah, da var den oppklart.:) Hilste til fiskene, men de så ikke ut til å bry seg nevneverdig. Sånn er det med fisk.;)

   Bjørn

   Slett
 2. Når jeg skrudde på pcen i dag sa jeg til meg selv at hvis Bjørn ikke har blogget i dag, skal jeg sannelig sende han en liten hilsen for å høre hvordan det går. Det var så uvant å ikke høre noe til deg, at jeg ble rent bekymret. Veldig glad for å høre at det går bedre med deg, både fysisk og psykisk!

  Blir nesten stolt av kjæresten din jeg også, for stoltheten du formidler, smitter :)

  Synes det var så fint det du skrev om depresjon i første avsnitt. Kjenner meg veldig godt igjen. Depresjon er en lunefull satan. Og når vi snakker om det, så har jeg også hatt ganske gode dager i det siste. Så ja, det er vel bare å holde ut så blir det bedre til slutt :)

  Ha en fin kveld!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Frk.M

   Det er kjekt å lese at folk tenker på hverandre i vår lille bloggverden.

   Skal formidle ordene dine til kjæresten min.:)

   Veldig bra at du har hatt gode dager i det siste. Det går opp og ned til tider, men etter å ha vært på på den reisen noen ganger lærer en seg gjerne til å huske på at ting forandrer seg igjen. Ikke at det dermed gjør alt til en tur i parken, men det er likevel viktig å ha i bakhodet.

   Ha en fin dag.:)

   Bjørn

   Slett
 3. Hei på deg :)
  Så fint å lese dine gode tankar. Du må hugse på at vi som les deg er her og les når orda kjem, det har ingen hast. Det viktigaste er at du kjem til krefter att, både fysisk og psykisk. Lungebetennelser er seige saker, depresjonar likeså.Heldigvis går det over, om enn sakte Lyset kjem. "Våren er vakker for den som lenge har hatt vinter" bj,bjørnson

  Gratulerer til kjærasten. Ho har ein god kjærast.

  Marieklem og godnatt

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Marie.

   Jeg føler heldigvis ikke noe press i forhold til å skrive her. I hvert fall ikke fra leserne. Så når ting stopper opp litt får det bare stå sin prøve.

   Jeg skal overbringe gratulasjonen til kjæresten.:)

   Ha en fin dag.:)

   Bjørn

   Slett
 4. ....og motvekta du gav oss var finfin :)

  SvarSlett
  Svar
  1. En trenger i blant å minne seg selv på å at verden består av mer enn krig, drap,voldtekter, ran, hat, overgrep og fordommer. Og det kan jo være greit å minne andre på det også.:)

   Slett
 5. Hei, ville bare skrive at jeg tittet innom bloggen din. Og jeg ser frem til å lese litt mer i den, og følge deg videre! :) sliter selv psykisk, og blogger om det i en anonym blogg. Stikk gjerne innom :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Lunacy.

   Så hyggelig at du la igjen et spor etter deg. Jeg skal titte innom bloggen din.

   Ha en fin dag.:)

   Bjørn

   Slett
 6. Hei Bjørn, jeg kan ikke si annet enn god bedring med den lungebetennelsen.

  Å bli tagal, eller taus kjenner jeg godt til. Noen ganger er livet sånn, energien på lavbluss, men som du sier, erfaring tilsier at det går over.

  Ønsker deg en god septemberhelg -

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei gamle ugle.

   Takk for god bedring ønsket. Det går seg nok til.

   Det er nok mange som blir litt tagale fra tid til annen, men det er litt kjedelig selv om det er allment. For meg selv oppleves ikke dagene nå som så fryktelig ille, de er mest uten innhold.

   En fin helg til deg også.:)

   Bjørn

   Slett
 7. Det var godt å høre og det er så sant at det vonde går over. Det er lett å glemme når en er i en tung periode, utsikten blir uklar. Veldig fint at du skrev denne slutten på innlegget, den treffer sikkert noen som trenger det spesielt akkurat i dag.

  Håper dagene dine snart blir bedre. Når lungebetennelsen letner, blir nok det andre også lettere. Ting henger gjerne i hop.

  God bedring!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei, lammelaartanker.

   Det er veldig lett å miste utsikten når en er i tung periode, som du sier. En kan tro en vil klare å se ting klart, men det er vanskeligere enn en tror. Så det er viktig å minne seg selv på at ting vil forandre seg. For en glemmer det fort.

   Takk for ønsket om god bedring.:)

   Ha en fin dag.

   Bjørn

   Slett
 8. Ville bare titte innom, for å fortelle hvor mye jeg satte pris på kommentarene i bloggen min. Du er så flink med ord, jeg kan bare drømme om å være så flink til å sette ord på ting! :) Legger igjen en klem, og håper det går bra med deg.
  Håper du får en fin dag imorgen.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Lunacy, og takk for godordene.:)

   Her ligger livet litt på vent nå, men det går seg ganske sikkert til om ikke altfor lenge. Livet er en grei ting sånn. :)

   Ha en fin dag.:)

   Bjørn

   Slett
 9. Svar
  1. Hei, hei, og god formiddag. Pluss en klem tilbake.:)

   Bjørn

   Slett