tirsdag 15. juli 2014

FerieÅ skrive blogg tar litt tid. Selv bruker jeg rundt tre timer på hvert innlegg på Vannlandet, inkludert tiden det tar å finne musikk til Dagens link. Men det er ikke slik at jeg kun forholder meg til egen blogg, jeg leser også andres. Det er ikke så mange, men jeg har et lite knippe liggende i linkform under favoritter på dataen min. Og noen ganger svarer jeg på det jeg leser av andres tanker. Mest svarer jeg på dem som gir en form for respons, enten ved å gi et ord tilbake om jeg har skrevet under deres egen blogg, eller om de legger igjen en tanke inne på Vannlandet etter å ha lest det jeg skriver.  Dette er et valg jeg har tatt, fordi det å lese og svare også tar tid. Så jeg må prioritere. Så da prioriterer jeg dem som vil ha en form for dialog. Det synes jeg de fortjener.

I dag var jeg blant annet inne på bloggen Trua på livet, og der fant jeg en link til en annen blogg. Og denne bloggen kommer jeg nok til å fortsette å lese, selv om det her ikke er aktuelt med noe dialog. Så dette blir et unntak. Bloggen heter Norske hemmeligheter. Ta deg gjerne en titt på begge de nevnte bloggene.

I dag reiser datteren til kjæresten til sin far på sommerferie, og guttevalpen er der allerede. Min yngste datter kommer ikke hjem før i slutten av juli, og min eldste går mot slutten av svangerskapet og bruker tiden sammen med samboeren, den vordende far. Det betyr at kjæresten og jeg nå får fjorten dager sammen alene. Og så mye tid alene sammen er det lenge siden vi har hatt. Så nå må vi finne ut av hva vi skal bruke disse dagene til.

Litt vet vi allerede. Vi kommer ikke til å reise bort. Vi kommer også til å ha litt tid hver for oss. Blant annet vil kjæresten gå noen fjellturer sammen med en venninne, som jeg på grunn av dårlige lunger ikke ville klart å gjennomføre. I tillegg er det jo slik at det er godt at ikke alt må gjøres sammen. Litt opplevelser, påfyll og inspirasjon på hver sin kant er viktig. Ikke minst i form av tankegods en kan dele med hverandre senere, eller vokse på kun selv. Og venninnen til kjæresten min er filosof, så de to får gjerne noen fine, spennende og berikende samtaler på turene sine.

Tiden Beate og jeg skal ha sammen vil gå med til å lage litt god middag med et glass vin strategisk plassert innenfor rekkevidde, ta en likør til kaffen etterpå, se ferdig TVserien Dexter, ta en fisketur sammen med noen bekjente og en kinotur eller to, og kanskje kose oss med en øl på verandaen om solen skinner. Iskald Hansapils på henne, mer temperert Newcasle Brown Ale på meg. Og dette ble mye koblet til alkohol, men det er i små mengder. I tillegg kommer vi til å gå en del turer på flatmark, om ikke været krøller seg fullstendig. Så noe veldig spennende og utfordrende kommer ikke til skje, men vi gjør det likevel sammen.

Vi kommer ikke til å hoppe i fallskjerm eller sette utfor noe stryk i kano, ikke reise til syden, ikke drikke oss fulle i et forsøk på å bli noe vi ikke klarer å være som edrue, hoppe i strikk eller dra på havfiske. Men vi kommer til å være mye alene bare oss to. Og når vi er i sammen prater vi gjerne mye. Om lette og morsomme ting som får oss til å le, men også om det som er vanskelig, og kan bringe fram tårer.  Samtalene våre er aldri kjedelige. Vår styrke som par ligger ikke i de spektakulære fellesopplevelsene, men i åpenheten og viljen til å lytte, se hverandre og ville hverandre vel. Og dette siste kan sikkert leses som noe søtladent svada en kunne finne på Facebook, men det får stå sin prøve. Det er uansett vår opplevelse av eget forhold. 

Litt ferie sammen skal bli godt. Men vi trenger ikke å stå på toppen av en pyramide eller dykke til havets bunn for å føle at tiden blir vel brukt og forholdet styrket. Likevel er det sikkert kjekt å ha noen andre opplevelser enn samtaler i ferien, tenker jeg. Så har du noen tips, tar vi dem gjerne i mot. Det må ikke være de store greiene, bare et lite avbrekk.

Og mer enn dette hadde jeg vel kanskje ikke på hjertet denne gangen, så dagens Vannland gikk kjappere unna å skrive enn til vanlig. Uten at akkurat det gjør meg verken nevneverdig stolt eller urolig, for å si det sånn. Nå gjenstår det bare å finne dagens link.

Ha en fortsatt fin ferie, om du er i gang med den. Og er det slik at du sitter der og mangler noe fornuftig å gjøre, så kan du jo skrive et brev.Bildene er tatt av yngste datteren min, for noen år siden. Det øverste er tatt utenfor Lærdalstunnelen, og viser Beate og meg selv. Det andre er tatt inni tunnelen, som er 24,5 km lang. Klikk på linken og se de spektakulære bildene andre har lagt ut.  

Ha en fin dag.

Bjørn

Dagens link: Jag Ger Dig Min Morgon


16 kommentarer:

 1. Høres hyggelig ut med en sånn ganske slakk ferie. Kos dere begge to -

  SvarSlett
  Svar
  1. Slakke ferier skal en ikke kimse av. Og i dag regner det i Bergen, så da blir det enda slakkere.

   Ha en fin dag, gamle ugle.:)

   Bjørn

   Slett
 2. God sumar . Fint å lese det du skriver.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, Takk, Kari. En fin sommer til deg også, enten ferien din har begynt eller ikke..:)

   Ha en fin dag.

   Bjørn

   Slett
 3. God sumar til dåke . Fdint å lese det du skriver.

  SvarSlett
  Svar
  1. Nettet er morsomt. I blant skjer ting bare. Slik som doble meldinger.;)

   Slett
 4. Høres ut som.en god sommer. Og et fint musikkvalg :-) Kos dere og ta en dag om.gangen.

  SvarSlett
  Svar
  1. Musikkvalget krever alltid litt tid og leting, men noen ganger bare dukker det opp noe fint.

   En flott sommer til deg, fjellcoachen. Mener å ha lest inne på bloggen din at ferien er i gang hos deg også.

   Ha en fin dag.:)

   Bjørn

   Slett
 5. Svar
  1. En god sommer til deg og dine også Birthe.

   Ha en fin dag.:)

   Bjørn

   Slett
 6. Fortsatt god sommer :-)
  Hilsen fra Sørlandet...

  SvarSlett
  Svar
  1. Det samme til deg også, Synnøve.

   Hilsen fra Vestlandet.:)

   Slett
 7. Vær turist i gen by. Få tak i en turistbrosjyre og lat som om du ikke har vært der før.
  God og slakk ferie til deg og Beate :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Annemor.

   Turist i egen by er en god idé. Så nå når ideen er på plass, mangler bare tiltaket.:)

   Ha gode dager.:)

   Bjørn

   Slett
 8. Jeg er ikke overrasket over at du bruker flere timer på hvert innlegg du skriver. Det vises tydelig ved innholdet og kvaliteten på dem! Alltid en fryd å lese. Og ikke minst tankevekkende.

  Så morsomt og hyggelig at du nevnte bloggen min, det gledet meg veldig :) Så det ikke før nylig, har jo vært litt frakoblet, som du vet. Setter utrolig pris på at du alltid tar deg tid til å lese og kommenterer. Enig med deg om at det er bedre og mer interessant med dialog, men det tar tid, så en investering er det. En veldig berikende.

  Synes ferien deres høres helt topp ut! Håper dere koser dere.

  Ha en fin dag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Frk.M.

   Bare hyggelig å vise til bloggen din. Du har en god vinkling på dette med å leve med en utfordring, og jeg tror du løfter folk som kan kjenne seg igjen i din situasjon, mer enn bekrefte at alt er eller må være bare tristhet. Det å ha en psykisk utfordring er ikke alt en har. Det er heller ikke alt en er. Enten det gjelder å være noe for andre, eller i seg selv.

   Her rusler ferien seg framover. I dag har vi ikke gjort annet enn å skifte vann på noen akvarier og ligget strakt ut sola, men det holder i massevis.

   Tudelu.:)

   Bjørn

   Slett