mandag 5. august 2013

Greia med følelser


Dagen har dradd seg motvillig i gang. Og om den ikke akkurat er fullstendig tonesatt av kraniefarger, så er gråtoneskalaen et merkbart innslag på paletten. En verk har satt seg over nyrene og jeg våknet tung i hodet etter for lite søvn.

Kaffe er drukket, bilen min står, og jeg venter på time på verksted. Fravær av bil får meg til å føle meg isolert, og det er ingen god følelse.  Følelser er ikke alltid gode. Det er det som er greia med følelser, de er variable. Noen ganger presser de. Innover eller utover. Henter næring fra ambivalenser.  Jeg er kvalm. Vurderer en kaffe til. Tror ikke det er lurt. Lurhet har aldri vært min sterke side.

Potensielle katastrofescenarioer og unnvikelsestrang tramper tungt, skulder ved skulder under brystbein, der de mesker seg på om ikke akkurat indre organer, så udiskutabelt på opplevelsen av mistet kontroll. Noe murrer og vokser i magen, det minner om sult, men er vanskelig å tolke. Kroppen er et tempel i full forvitring. Dette blir en lang dag.

Bjørn


Dagens link: Rachmaninov Choir6 kommentarer:

 1. Takk for lenke til velkjent musikk, som er som salve på sår, for meg.

  Sender gode tanker til deg -

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei du.

   Så morsomt at du kjente til Haggard. Ikke mange jeg møter som kjenner til dem. Hvis det da ikke var Rachmaninov som komponist du har et forhold til.

   Noen dager er litt ræva, og da er det like greit å få det ut. Men det går seg til. Og i morgen er en ny dag. Da kan det hende sola skinner, eller at jeg vinner noe, eller bare at dette med kjemi og kropp fungerer bedre.

   Og senere i dag skal jeg ha koteletter med surkål til middag. Et lyspunkt bare det.:)

   Ha en forsatt fin dag.:)

   Bjørn

   Slett
  2. Hei, det er nok Rachmaninov jeg har et forhold til ja. Gjenkjente denne som en av Vesperne, som jeg har en annen innspilling av, med Robert Shaw Festival Singers. Spiller den nå, jeg ble inspirert av deg.

   Noen dager er verre enn andre, og jeg er enig i at å få det ut kan hjelpe.

   Håper middagen smakte, hvis du har spist den da. Kanskje du spiser sent på kvelden, hva vet jeg?

   Uansett, god kveld til deg -

   Slett
  3. Middag kl halv fire her, rundt om. Og i kveld kom datteren og hentet meg, og så dro vi bort til kjæresten min. Og datteren min hadde med seg ei diger flott prøvekake til mormors/fars gullbryllup. Så vi måtte være prøvekaniner. Noe vi selvfølgelig stilte oss absolutt velvillige til. Og kaka var god så det holdt.:)

   Time for bilen på verksted har jeg også fått, de åpnet igjen i dag etter ferien. Men ingenting ledig før den trettende. Så fram til da er jeg isolert. For jeg fikser ikke buss. Men pytt, pytt, Robinson overlevde på ei øy uten nesten noen ting. Jeg har i hvert fall pc, tv og mat i skapet. Også får jeg heller prate med akvariefiskene mine om veggene begynner å krype nærmere.:)

   Bjørn

   Slett
 2. Uggen dag?
  Ny i morgen og Rachmaninov hjelper :)
  Mormorklem.
  Å ja, remsa ble anderledes enn jeg trodde.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ting går seg til. Nå i kveld føles det allerede bedre. Skal sjekke ut remsa, om den ligger på siden din.:)

   Bjørn

   Slett