mandag 30. april 2012

Keiserens nye klær, og Rått parti

 
                                                                                synlig/usynlig



Bergen er i dag utsatt for et formidabelt lysshow. Solen flommer over oss, slik det gjerne gjør når vi går mot mai.
Og jeg leser på fjesboken at det skal holdes en kunst og kultur festival i Canada, Roberts Creek Art Festival:
Within the hidden forests along the beaches of the Sunshine Coast in Roberts Creek are some of Canada's foremost, most accomplished contemporary artists and creators. Painters, Musicians, sound artists, film makers, sculptors and designers, all who have dropped out of the urban experience in exchange for something more…real. Surrounded by nature, equipped with technology, they contribute to the global creative, social and material culture, under the radar, usually in gumboots and underwear. This May long weekend, take a trip that will blow your mind. The two day Roberts Creek Arts Festival is loaded with contemporary culture, music, film, art and design. You will be amazed at what sustainable living actually looks like. Beautiful studios, galleries, gardens and fields, filled with creativity, performances, delicious local food, drink and engaged people. It will be a trip to remember.
Det er godt å se at slike arrangement finnes. At verden ikke bare består av vold og politikere og krig og makt og penger og mer penger.
Jeg leser også på nett at Inga Marte Thorkildsen får på pukkelen får å ha engasjert seg i en incestsak. Nå skal ikke jeg ha så sterke meninger om rett og galt, i forhold til hva som seg hør og bør fra politikeres side i slike tilfeller. Til det mangler jeg innsikt i reglement og jus. Men sett utenfra, så oppleves det som om at et engasjement fra Inger Marte Thorkildsen i dette tilfellet, ikke nødvendigvis er det verste en kan lese om, i vårt langstrakte land en solfylt aprildag.
Media er flinke til å vinkle ting. Det samme er politikere. Så fort en eller annen trår litt feil, så hiver en seg over vedkommende og prøver å gjøre mynt på det hele. Det virker veldig ofte som om det er form, mer enn innhold, det blir fokusert på. Det hauses opp et negativt fortegn, på saker hvor kjernen i et engasjement burde fått et positivt fortegn. Saker blir som digre bobler fylt mest med luft. Angrepene fra en politisk opposisjon, oppleves ofte for meg mest som retorikk kledd i keiserens nye klær. Og en glemmer sakens kjerne i sin iver etter å kappe et hode.
Heldigvis består ikke min hverdag kun av slike inntrykk som det siste. For mens verden humper og dumper seg framover på sin tragikomiske måte, krever de nære ting også sin plass. Så i dag skal jeg ut og kjøpe egg og kremfløte, for i morgen har kjæresten min bursdag. Og hun ønsker seg min eminente bløtkake til feiringen. Så det må hun få.
Andre positive ting som skjer eller har skjedd, er at utstillingen til prosjektet jeg er med å drive –  Prosjekt RÅ – fikk spalteplass i Bergens Tidende, under den slående overskriften ”Rått parti! Bergens tidende er et nåløye som ikke alltid er like lett å komme igjennom. Så det var jo var jo kjekt at vi ble synliggjort. Og ikke ble vi slaktet heller. Sitat:
Akkurat hva i ”Prosjekt RÅ” som vitner om frigjort skaperkraft og hva som kan tilskrives en problematisk livssituasjon blir uvesentlig i denne sammenhengen. Den kunstneriske diagnosen er uansett klar: friskt, sterkt og originalt.
                                                                                             Bergens tidende 26 april, 2012 Øystein Hauge

Det er mandag morgen. Natten har vært rolig og søvnen god. Sola skinner slik bare sola kan. Og det ser ut til å bli en stålende dag.

***
horisont sitrer
i dikt
som om det gjaldt livet

og det gjør det jo

***

Ha en fin dag
Bjørn
Dagens link: Sjokolade?


  




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar